МАЙ/2024

     

    Христос Воскресе!

    С радост, упование и надежди посрещнахме Великден – един от най-светлите християнски празници. Дано просветление, доброта и смирение води всеки от нас в отредения му път, води човечеството към единение и хармония!

    За списание КИНО празник е и 10 май, когато в Дома на киното от 17:30 часа ще се състои премиерата на „КИНО Алманах 2023“. За втора поредна година издаваме този луксозен, стойностен том – събиращ най-значимото от онлайн изданието през годината, но и показателен за състоянието, развитието, тенденциите и перспективите в българското кино.

    Корицата е дело на художника Ася Кованова и е реверанс към 100 годишнината на Бинка Желязкова и към филма ѝ „Привързаният балон“.

    Благодарни сме за финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура и посвещаваме „КИНО Алманах 2023“ на 90-тата годишнина на Съюза на българските филмови дейци – една от най-старите творчески организации в България.

    Но големият празник за филмовата общност е Националният фестивал на българското кино – Награди на Съюза на българските филмови дейци „Васил Гендов“. Церемонията ще се състои на 16 май от 19:00 часа в Народния театър „Иван Вазов“. В Дома на киното продължава (1 – 13 май) показа на всички селектирани за Наградите игрални, документални, анимационни и късометражни филми с вход свободен.




    Контакти

    София 1504, България
    бул. "Дондуков" 67
    Телефон: +359 2 946 10 62
    e: kino@spisaniekino.com
    ЕКИП

     sbfd.down1